Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Yalın’dan umut verecek şarkılar geldi

Mutlaka dinlenmesi gereken şarkıları müzik adamlarına ve meraklılarına sorarlar, listeler oluştururlar da oluştururlar. İlk 10'ları merak etmiyoruz ki biz. Mesela umudumuzu kaybettiğimizde, en karmaşık anımızda huzurla dolacağımız, 'dikkat umut içerir' ibareleriyle karşımıza çıkan listeler istiyoruz. En iyi, kült parçaları bir kenara bırakıp iyi hissettirecek şarkılar aramaya ne dersiniz? Yalın'la yeni albümü 'Bayıla Bayıla' için stüdyosunda bir araya geldik. Tam da bahsettiğim bu konuyla başladı anlatmaya albümünü... Başarılı şarkıcı, tam vazgeçecekken 'Bence tam zamanı, umuda ihtiyacımız var' diyerek albüm çıkarmaya karar vermiş. Önce 'Tatlıyla Balla' şarkısına çektiği klibi izledik, ardından albümdeki bütün şarkıları tek tek dinledik. Umudumuzu kaybettiğimizde dinlememiz gereken şarkılar listesinde bir tanesi belli oldu, kaldı geriye dokuz şarkı diyerek sohbetimize kaldığımız yerden devam ettik. Yalın, "Tatlıyla Balla'nın klibini iyi hissetmek için Kazdağları'nda çektim"dedi. Kazdağları gerçekten de huzurun, arınmanın, nefes almanın en doğru adresi.

KLİBİN HİKAYESİ
Kazdağları'nda klip çekmek nasılmış, bir de kamera arkasına sormak lazım diyerek klibi çeken genç ekibin yanına gittim. Ekip, bugüne kadar birçok reklam çekmiş ancak ilk defa bir müzisyenin klibini çekiyormuş. Yalın, klibin hikayesini bir salı günü dinlemiş, ekip ertesi gün, yani çarşamba sabahı yola çıkmış. Toplamda üç gün ön hazırlık, iki gün ana çekim sonucu çekimleri tamamlamışlar. Gazali Görüryılmaz, kliple ilgili "Umuda vurgu yapmak ve bunu bir çocuğun üzerinden anlatmak istedik" dedi. Genç ekip, ilk deneyimleri olmasına rağmen çok etkileyici bir iş çıkarmış. Şarkının ise akılda kalan birçok vurucu cümlesi var. Özellikle 'Beklesem burada, ne az olurum, ne çok olurum ama hiç olurum' kısmı, şimdiden gençlerin sosyal medya hesaplarında paylaşılmaya başlandı. Nice güzel sözlere, şarkılara... Umudumuz bol olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA